1396/11/22
نشست اخلاقی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مشهد مقدس با حضور آیت‌الله جرجانی برگزار شد
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و هم‌زمان با سفر زیارتی مشهد مقدس استادان دانشگاه، جلسه اخلاقی با حضور آیت‌الله جرجانی برگزار شد.

گالری عکس

فایل صوتی سخنرانی

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این جلسه از ساعت 9 صبح روز شنبه 21 بهمن 96 در هتل اسپادانای مشهد مقدس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، دکتر ناطق پور، دبیر هم‌اندیشی استادان دانشگاه، ضمن عرض خوش‌آمد گویی به استادان حاضر در این اردوی زیارتی، گفت: حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در این دوره را گرامی می‌داریم، همچنین تشریف‌فرمایی و حضور حضرت آیت‌الله جرجانی، استاد عرفان و اخلاق را در این جلسه مغتنم می‌شماریم.
وی با تبریک ایام مبارک دهه فجر گفت: بسیار خرسندیم که در این اردو، میزبان خانواده معزز اعضای محترم هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم؛ زیرا بر اساس تعالیم دینی، ارزش خانواده بسیار متعالی است و خانواده استادان هستند که با ایجاد شرایط مساعد، حامی استادان در ارائه فعالیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی هستند.
دکتر ناطق پور در خاتمه با اشاره به زحمات چندماهه، برای برگزاری این اردو، گفت: از زحمات همه همکارانم در دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در برگزاری این برنامه سپاسگزاری می‌کنم.
در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن خوش‌آمد گویی به استادان حاضر در جلسه و سپاسگزاری از حضور حضرت آیت‌الله جرجانی در این جلسه گفت: خدا را شاکریم که توفیق حضور در کنار استادان معزز دانشگاه را در این سفر معنوی به ما عنایت فرمود و امیدواریم در پرتو زیارت حضرت علی بن موسی‌الرضا علیه‌السلام، دل‌های همه ما منور و نورانی شود.
وی با اشاره به اینکه قطعاً توفیق زیارت، از جانب خود حضرت به زائرین اعطا می‌شود، گفت: باید تلاش کنیم از این فرصت برای دعا برای همه بزرگان و گذشتگان و همه‌کسانی که دوست داشتند در این سفر همراه ما باشند اما به دلایلی نتوانستند، استفاده کنیم.
مسئول نهاد در خاتمه ضمن تشکر از فعالیت‌های همکاران اجرایی این سفر زیارتی گفت: برای سلامتی همه پدران و مادران عزیز دعا می‌کنیم؛ همچنین از خدا می‌خواهیم نصیب و بهره‌ای از این زیارت‌ها و دعاها به ارواح همه پدران و مادران درگذشته عنایت بفرماید.
در ادامه جلسه حضرت آیت‌الله جرجانی، استاد عرفان و اخلاق ضمن خیرمقدم و خوش‌آمد گویی به استادان گفت: از صمیم قلب به‌عنوان یکی از مجاورین بارگاه علی بن موسی‌الرضا علیه‌السلام امیدوارم همه شما با قلبی منور و روحی سرشار از محبت و صفا و صمیمیتی که از محضر و مکتب حضرت امام رضا علیه‌السلام به سوغات می‌برید، آثار این زیارت و ابراز محبت، نه‌تنها در زندگی شخصی شما، بلکه در زندگی همه افرادی که به دیدار شما خواهند آمد، مشهود باشد.
وی با اشاره به اینکه غفلت، آفت علم و دانش و معرفت است؛ گفت: همه ما در هر درجه و جایگاهی نیاز به تذکر داریم، ازاین‌روست که یکی از اسامی قرآن ذکر است و یکی از دستورات قرآن هم دستور بر تذکر است.
آیت‌الله جرجانی با اشاره به آیه چهارم سوره قلم «وَإِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظيمٍ - و تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری!» گفت: آن چیزی که باعث جذب افرادی نظیر سلمان فارسی و اویس قرنی به سمت پیامبر مکرم اسلام شده بود، اخلاق نیکوی ایشان بود و حضرت ختمی‌مرتبت چنان ویژگی‌های اخلاقی را در خود تقویت کرده بود که خداوند مدرک و سند این ویژگی را در آیه چهارم سوره قلم به ایشان اعطا کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مصادیق خلق عظیم «سعه‌صدر» معرفی‌شده است؛ گفت: برای هدایت افراد و آموزش آنان علاوه بر مسائل مقدماتی که همان دانش و تخصص است، شرح صدر و تحمل و حوصله ضروری است و اهمیت شرح صدر به حدی است که خداوند در سوره انشراح، اعطای این ویژگی را به پیامبر یادآوری می‌کند.
مؤلف کتاب «مقدمه‌ای بر اخلاق» ضمن تأکید بر توجه به کسب فضائل اخلاقی گفت: بنا بر روایتی از پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله، در روز قیامت اولین چیزی که در میزان اعمال سنجیده می‌شود حسن خلق است و در روایت دیگری داریم هرچه ایمان فرد بیشتر باشد، نسبت به همسر و خانواده نرم خوتر و مهربان‌تر می‌شود و این ارتباط عاطفی بین افراد خانواده برکات زیادی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه نفس علم باارزش است و دارنده علم – فارغ از اعتقاد و عقیده – انسان باارزشی است؛ گفت: هر علمی که به‌نوعی سود و فایده‌ای به انسان‌ها برساند محترم و باارزش است اما به فرموده امام صادق، لازم‌ترین علم برای هر انسان علمی است که او را رشد دهد و رذایل اخلاقی او را بشناساند و این علم، علم اخلاق است.
آیت‌الله جرجانی با اشاره به حدیثی از امام صادق علیه‌السلام گفت: «حیا»، «صداقت»، «حسن خلق» و «شکر» به فرموده امام صادق علیه‌السلام چهار ویژگی هستند که اگر انسان بتواند در خود تقویت کند، اگر سرشار از گناه باشد، به‌مرور تبدیل به حسنات خواهد شد.
وی در خاتمه سخنان خود گفت: کسی که درصدد تربیت نفس خود باشد، به‌مراتب به تجلیل و احترام سزاوارتر از کسی است که صرفاً درصدد تربیت غیر است.