1398/09/26
محفل انس با قرآن کریم و گردهمایی تجلیل از فعالان قرآنی و برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد
با حضور رئیس دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، محفل انس با قرآن کریم و گردهمایی فعالان قرآنی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
محفل انس با قرآن کریم و گردهمایی تجلیل از فعالان قرآنی و برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، گردهمایی تجلیل از فعالان قرآنی و تجلیل از برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر مجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر رستمیان، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه، دکتر پورغریب، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، جمعی از مدیران دانشگاه و فعالان قرآنی دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت 13:30 روز دوشنبه 25 آذر 98 در سالن شورای ریاست دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای جلسه و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ملک محمدی، مسئول مرکز فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن خیرمقدم به حضار جلسه به ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز پرداخت.
وی با اشاره به اهم فعالیت‌های برگزارشده در مرکز فرهنگی قرآن و عترت در سطح دانشگاه گفت: امور مربوط به جشنواره قرآن و عترت، جلسات تفسیر و تدبر در قرآن کریم، جلسات کرسی تلاوت، کارگاه‌های آموزشی سبک زندگی، کارگاه‌های اخلاق و احکام پرستاری از اهم فعالیت‌های سالانه مرکز فرهنگی قرآن و عترت است.
وی با ارائه آماری از بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: در سال جاری 1380 تن در این جشنواره ثبت‌نام کردند که از این تعداد 409 تن در مسابقات کتبی و 138 تن در مسابقات آوایی شرکت کردند که در این دوره برای اولین بار شرکت‌کنندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به کسب 21 رتبه ممتاز و درمجموع کسب رتبه پنجم کشور شدند.


یکی از معیارهای شناخت افراد، تأمل در نوع و محتوای دعای آنان است

در ادامه برنامه دکتر نیک‌نام، عضو هیئت‌علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه  و رتبه اول کشوری رشته آیین سخنوری بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با ابراز خرسندی از حضور در این جمع قرآنی، با اشاره به آیات 200 تا 202 سوره بقره «فَإِذَا قَضَيْتُمْ مَنَاسِكَكُمْ فَاذْكُرُوا اللَّهَ كَذِكْرِكُمْ آبَاءَكُمْ أَوْ أَشَدَّ ذِكْرًا ۗ فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ ﴿٢٠٠﴾وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ ﴿٢٠١﴾أُولَٰئِكَ لَهُمْ نَصِيبٌ مِمَّا كَسَبُوا ۚ وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ ﴿٢٠٢﴾ - پس هنگامی‌که مناسک [حجّتان] را انجام دادید، پس خدا را آن‌گونه که پدرانتان را یاد می‌کنید یا بهتر و بیشتر از آن یاد کنید. پس گروهی از مردم [کوتاه‌فکر] می‌گویند: پروردگارا! به ما در دنیا [کالای زندگی] عطا کن؛ و آنان را در آخرت هیچ بهره‌ای نیست. (۲۰۰) و گروهی از آنان می‌گویند: پروردگارا! به ما در دنیا نیکی و در آخرت هم نیکی عطا کن و ما را از عذاب آتش نگاه‌دار. (۲۰۱) اینان‌اند که ازآنچه به دست آورده‌اند، نصیب و بهره فراوانی دارند و خدا حسابرسی سریع است. (۲۰۲)» گفت: این آیات بیانگر دو نوع نگاه و دو طرز تفکر در بین انسان‌هاست؛ زیرا یکی از معیارهای شناخت افراد، تأمل در نوع و محتوای دعای آنان است.
وی با اشاره به اینکه دغدغه گروهی از انسان‌ها فقط بهره‌مندی از مواهب دنیایی است؛ گفت: در این آیات افرادی معرفی می‌شوند که تنها خواسته آنان، به دست آوردن نعمات و دستاوردهای دنیایی است که بر اساس این آیات، این افراد نصیبی از مواهب اخروی ندارند؛ اما در مقابل این دسته افرادی معرفی می شوند که دامنه نگاهشان وسیع‌تر است و دید جامع‌تری دارند و تنها کسب دستاوردهای دنیایی را ملاک توفیق نمی‌دانند.
وی در خاتمه افزود: البته همان‌طور که از آیه 202 این سوره برمی‌آید تنها دعا کردن باعث بهره‌مندی انسان نخواهد شد و باید درراه کسب این توفیقات، تلاش داشته باشیم.


همه ما در حوزه فعالیت و کار خود مسئول هستیم

در ادامه برنامه دکتر موسی زین‌العابدین، فلوشیب جراحی و برگزیده بخش حفظ 10 جزء قرآن کریم با اشاره به آیه 22 سوره حج «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ - (آنان که خدا را یاری می‌کنند) آن‌هایی هستند که اگر درروی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم نماز به پا می‌دارند و زکات می‌دهند و امربه‌معروف و نهی از منکر می‌کنند و (از هیچ‌کس جز خدا نمی‌ترسند چون می‌دانند که) عاقبت کارها به دست خداست.» گفت: بر اساس این آیه همه ما در حوزه فعالیت و کار خود مسئول هستیم.
وی اقامه نماز را یکی از وظایف مهم هر فرد برشمرد و گفت: البته باید به معنای اقامه نماز توجه کنیم؛ زیا صرف خواندن نماز معنای اقامه را نمی‌دهد و اقامه به معنای برپایی و به‌نوعی پرچم کردن این عمل است؛ همچنین در بحث زکات ما باید یک سهم مشخص و معلومی از درآمد خود را برای فقرا در نظر بگیریم.
وی در خاتمه افزود: کار فرهنگی کار روتین، کلیشه‌ای و به‌نوعی کارمندی نیست؛ بلکه برای تأثیرگذاری در این حوزه باید استعداد و خلاقیت داشته باشیم.


یکی از برکات انقلاب و مصادیق ارتباط حوزه و دانشگاه، مطرح‌شدن دین در صحن دانشگاه است

در بخش بعدی برنامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی ضمن تقدیر از همه برگزیدگان جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: امیدوارم خداوند همه شما عزیزان را از حافظان قرآن قرار دهد؛ همین‌طور از همه متولیان برگزاری این جشنواره و این جلسه قدردانی می‌کنم و امیدوارم در سال‌های آتی این دانشگاه چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی در این حوزه هم در صدر دانشگاه‌های کشور قرار داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به ایام شهادت دکتر مفتح و هفته وحدت حوزه و دانشگاه گفت: انقلاب اسلامی در دورانی به پیروزی رسید که قدرت‌های دوگانه برتر دنیا ضد دین بودند و یکی از برکات انقلاب و مصادیق ارتباط حوزه و دانشگاه، مطرح‌شدن دین در صحن دانشگاه است.
وی با اشاره به پیچیدگی‌های موجود در جهان گفت: انسان بدون راهنمایی پیامبران و ارتباط با وحی در ظلمات جهل باقی می‌ماند و این وحی الهی است که انسان را به تعالی می‌رساند و افتخار ما به‌عنوان یک مسلمان این است که آخرین و کامل‌ترین کتاب آسمانی در اختیار ما قرار دارد که می‌توانیم به کمک این منبع بزرگ و متقن؛ بنیان تمدن اسلامی را بنا کنیم.
مسئول نهاد با ابراز تأسف از جایگاه کلام وحی در جامعه امروز، گفت: لازم است که تلاش کنیم تا کلام وحی را در کنار علم بیاوریم و به آن رسمیت ببخشیم و اگر موفق به این کار شویم آنگاه در روز قیامت - بابت مهجور کردن قرآن - شرمنده پیامبر مکرم اسلام نخواهیم بود.
وی در خاتمه حیات جاودان را در پرتو همراهی با قرآن معرفی کرد و گفت: هرکسی در پرتو این کتاب جاودانه حرکت کند به جاودانگی خواهد رسید؛ همچنین باید بدانیم که تمدن بزرگ اسلامی به دست کسی غیر از من و شما ایجاد نخواهد شد و راهنمای ما در این مسیر، کلام وحی است.


باور کنید کار مردم را به موقع راه انداختن مهم است

در ادامه دکتر کریمی رئیس دانشگاه، ضمن تبریک به برگزیدگان قرآنی، گفت: این سومین جلسه‌ای است که در این دوره، در جمع فعالان قرانی هستم و جای خوشحالی است که جمع قابل‌توجهی از همکاران دانشگاه، شهرت و اتصال به قرآن دارند.
دکتر کریمی، دانایی و آگاهی را بزرگ‌ترین عنایت خداوند به انسان دانست و گفت: یکی از اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین منبع آگاهی، قرآن است.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه  در این جمع می‌خواهم از دریچه دیگری به قرآن نگاه کنم افزود: هریک از دوستانی که به فعال قرانی شهرت دارند در شرایطی که جامعه با مشکلات عدیده‌ای روبرو است وظیفه مهم و سنگینی بر عهده دارند.
وی بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی را مسجد و عبادتگاه دانست و گفت: خداوند همه‌کسانی را که در این مجموعه کار می‌کنند دوست دارد و همگی مشمول لطف خدا هستیم؛ چراکه برایمان فضایی فراهم‌شده که در آن بتوانیم به مردمی که نیازمند واقعی هستند خدمت کنیم؛ بنابراین هیچ‌گاه نباید از رفع نیاز نیازمندان خسته شویم.
دکتر کریمی، بابیان اینکه افرادی که در این مجموعه کار می‌کنند ممکن است فقط یک آیه بلد باشند و آن آیه خدمت است افزود: ممکن است همه نتوانند قرآن را حفظ و یا روخوانی کنند، ولی فقط یک کلمه از قرآن را یاد گرفته باشند که همان کلمه خدمت به مردم است و چه‌بسا با همان کلمه وارد بهشتی شوند که پدران ما از آن رانده‌شده‌اند.
رئیس دانشگاه با تأکید دوباره بر اینکه فعالان قرآنی وظیفه سنگینی بر عهده دارند افزود: امروزه متأسفانه عده‌ای از دوستان و دشمنان، ناخواسته و خواسته بذر ناامیدی، ناکارآمدی و ناتوانی می‌پاشند و این سبب شده، افرادی که تحلیل درستی ندارند راهی خارج از کشور شوند. درست است که نماز اول وقت خواندن مهم است؛ اما باور کنید کار مردم را به‌موقع راه انداختن نیز مهم است و افرادی که چهرهای قرآنی دارند مسئولیتشان در پاسخگویی به هنگام، به نیاز مردم مهم‌تر.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود بابیان اینکه من تجربه مسئولیت اداره بیمارستانی بسیاری دارم افزود: گاهی بیماران مسافت‌های دور را با پرداخت هزینه بسیاری طی می‌کنند تا برای ویزیت ساده به بیمارستان بیایند و اگر پزشک، پرستار، مسئول پذیرش و نگهبان جواب آنان را ندهند؛ باید یک روز دیگر مراجعه کنند. لذا یک حرکت بد یا یک کار خوب در هدایت و سمت‌وسوی افراد دیگر تأثیرگذار است.
دکتر کریمی با تأکید بر اینکه بدترین کار و بدترین گناه ناامید کردن افراد است افزود: افراد به شکل‌های مختلف این کار را می‌کنند. یکی دوست است ولی نمی‌داند ناامیدی در خانواده محیط کار و بخصوص محیط‌های دانشجویی چه اثراتی دارد. اگر امروز دانشجویان نگاهشان به مهاجرت است برای این است که یکی از سر انتقاد، دیگری از سر دلسوزی و من مسئول با فرافکنی خود، باعث ناامیدی آن‌ها شده‌ایم. لذا به‌جای پرداختن صرف به‌ظاهر قران، باید با رفتارمان، جاذبه‌های محیط‌های کاری را بیشتر و افراد را به مفاهیم قرآنی علاقه‌مند کنیم.
وی افزود: رفتار من به‌عنوان رئیس دانشگاه، رئیس بیمارستان و رئیس دانشکده و یک فعال قرانی در رفت‌وآمد، خوردوخوراک، پوشش، حفاظت از بیت‌المال و موارد بسیار دیگر، باعث جذب افراد و علاقه‌مندی آنان به کشور می‌شود.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از فعالان قرآنی و برگزارکنندگان این مراسم تأکید کرد: مسائل فرهنگی ریشه‌ای‌تر و عمیق‌تر از آن است که با دستور و اجبار گسترش یابد و امیدوارم هرکدام از دوستان بیش از جایزه نمادینی که دریافت می‌کنند؛ برای جایزه اصلی که جذب افراد بیشتر است تلاش کنند و در جلسات بعدی شاهد افزایش شمار فعالان قرانی باشیم.
در خاتمه این برنامه از 21 تن از برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تجلیل شد.


نظرات کاربران
کد امنیتی