1399/02/15
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: انسان باید اول از ولایت و عبودیت الهه‌ها خارج شود تا بتواند به درجه بندگی خدا برسد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، یاس از رحمت خدا را یکی از ابزارهای شیطان برای گمراهی انسان معرفی کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: انسان باید اول از ولایت و عبودیت الهه‌ها خارج شود تا بتواند به درجه بندگی خدا برسد
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سخنرانی روز نهم ماه مبارک رمضان، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه مؤمنین روزه‌دار، گفت: از خدای مهربان می‌خواهیم روز نهم ماه مبارک رمضان را بر همه ما مبارک گرداند و به‌حق امام شهید این ماه، ما را جزء مغفوران این ماه قرار دهد.
وی در ادامه با اشاره به فراز «الْاِنْخِداعَ لِعَدُوِّكَ الشَّيْطانِ الرَّجيم - و گول خوردن از دشمنت شیطان رانده‌شده دور ساز» از دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه، گفت: مسئله خدعه و نیرنگ شیطان، مسئله بسیار مهمی است و همان‌طور که انسان به خداشناسی نیاز دارد، به شیطان شناسی هم نیازمند است زیرا اگر انسان در زندگانی خود ضد ارزش‌ها را نشناسد، قدر و منزلت ارزش‌ها را نخواهد دانست.
وی با اشاره به بیان «قولوا لا اله الله تفلحوا - ای مردم! بگویید: «لا إله إلا الله» تا رستگار شوید» از نبی مکرم اسلام گفت: همان‌طور که در این بیان مبارک مشخص شده است؛ در وهله اول نفی الهه‌های غیر از خداست، یعنی انسان باید اول از ولایت و عبودیت الهه‌ها خارج شود تا بتواند به درجه بندگی خدا برسد؛ زیرا این الهه‌ها نقش خدا را در زندگی بسیاری از مردم دارند و یکی از بزرگ‌ترین این الهه‌ها، شیطان است.
مسئول نهاد ضمن توصیف خصوصیات و ویژگی‌های شیطان، گفت: کار شیطان گمراه کردن انسان است؛ ازاین‌رو شناختن راه‌ها و بیراهه‌ها از واجبات زندگی هر انسان است.
وی افزود: شیطان ابزارهای گوناگونی برای گمراه کردن انسان دارد که یکی از مهم‌ترین این ابزارها، مأیوس کردن انسان از رحمت و مغفرت خداست؛ مخصوصاً در این ایام که ایام دعا و تضرع است، گاهی این تصور برای انسان پیش می‌آید که خدا، صدای ما را نمی‌شنود و ما را رها کرده است.
وی در ادامه نفس دعا کردن را ارزشمند معرفی کرد و گفت: مولانا ضمن ابیاتی نیرنگ شیطان برای مأیوس کردن انسان را توصیف کرده و می‌گوید «آن‌یکی الله می‌گفتی شبی/ تا که شیرین می‌شد از ذکرش لبی *** گفت شیطان آخر ای بسیارگو/ این‌همه الله را لبیک کو *** می‌نیاید یک جواب از پیش تخت/ چند الله می‌زنی با روی سخت *** او شکسته‌دل شد و بنهاد سر/ دید در خواب او خضر را در خضر ** گفت هین از ذکر چون وا مانده‌ای/ چون پشیمانی از آن کش خوانده‌ای *** گفت لبیکم نمی‌آید جواب/ زان همی‌ترسم که باشم رد باب *** گفت آن الله تو لبیک ماست/ و آن نیاز و درد و سوزت پیک ماست *** حیله‌ها و چاره‌جویی‌های تو/ جذب ما بود و گشاد این پای تو *** ترس و عشق تو کمند لطف ماست/ زیر هر یا رب تو لبیک‌هاست *** جان جاهل زین دعا جز دور نیست/ زانک یا رب گفتنش دستور نیست» که بر اساس این ابیات، هر دعا و ذکر ما، استجابت و لبیکی از طرف خدای متعال است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی عدم برآورده شدن حاجات را مصلحت خداوندی معرفی کرد گفت: خداوند متعال در استجابت دعا مصلحت عام بنده را در نظر می‌گیرد و دلیل عدم برآورده شدن حاجات ما گاهی این است که ما ظرفیت لازم برای آن مواهب را نداریم و با استجابت دعا، از درگاه خدا دور می‌شویم؛ پس بهتر است در دعاهایمان برای خدا نرخ تعیین نکنیم و از خدا بخواهیم هرچه مصلحت عام ما است را برای ما رقم بزند.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه فقط انسان‌های جاهل، اهل دعا نیستند؛ گفت: ان شاء الله خدا همه ما را اهل دعا قرار دهد و از حریم شیطان دور و از خدعه شیطان مصون و محفوظ بدارد.


نظرات کاربران
کد امنیتی