1399/03/03
یادداشت دکتر محمدحسین نیکنام با محوریت اندیشه راهبردی امام خمینی (ره) در ابتکار معرفی روز جهانی قدس
دکتر محمدحسین نیکنام، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در آستانه روز جهانی قدس یادداشتی با عنوان «جهان بدون صهیونیسم در افق راهبرد روز جهانی قدس» منتشر کرد.
یادداشت دکتر محمدحسین نیکنام با محوریت اندیشه راهبردی امام خمینی (ره) در ابتکار معرفی روز جهانی قدس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، متن یادداشت به شرح زیر است:
بحران فلسطین یک بحران طولانی و فراگیر است. استمرار این بحران نه‌تنها در جغرافیای فلسطین، منطقه غرب آسیا، بلکه بر کل جغرافیای اسلام و بین‌الملل تأثیر گذاشته و هزینه‌های مستمر و هنگفتی را بر جوامع تحمیل کرده و می‌کند.
ادامه اشغال فلسطین و حیات اسرائیل در همه ابعاد انسانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و نظامی همه جوامع تأثیر دارد و علت اصلی آن را باید در اهداف استعمار از اشغال فلسطین و تأسیس رژیم پادگانی اسرائیل در این جغرافیا جستجو کرد.
اما جریان صهیونیسم با استفاده از رسانه و نفوذ خود در ساختار قدرت جریان استعمار و به تعبیر امام خمینی (ره) استکبار جهانی و یا صهیونیزم جهانی می‌کوشد این بحران را یک بحران در سطح جغرافیای فلسطین و نهایتاً محیط پیرامونی، در نزد افکار عمومی به تصویر بکشد.
استعمار یک خاطره تلخ از زبونی خود در مقابل تمدن اسلامی دارد. با ظهور اسلام و گسترش آن در سطح منطقه، یک تمدن قدرتمند در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی شکل گرفت و هر جا که این تمدن با هر یک از ابعاد خودش (فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و...) ورود می‌کرد، مورد استقبال قرار می‌گرفت و غرب ظاهراً مسیحی اما به‌شدت مادی‌گرا و منفعت‌طلب، حضور این تمدن را مانع اصلی اهداف مادی خود می‌دید. لذا با تحمیل دو جنگ ویرانگر جهانی، نخست؛ امپراتوری بزرگ عثمانی را بر اساس طرح استعماری سایکس – پیکو 1916 محو کرد و واحدهای سیاسی متکثری را در منطقه ایجاد کرد و هم‌زمان با تأسیس رژیم پادگانی اسرائیل در جغرافیای فلسطین به آن مأموریت جلوگیری از شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی از طریق مدیریت اختلاف و ناامنی و درگیری در منطقه داد.
درواقع از زمان طرح تأسیس اسرائیل و اشغال فلسطین و ایجاد اسرائیل و تاکنون، جهان اسلام در یک شرایط درگیری مستمر قرار دارد و استمرار این شرایط هزینه‌های هنگفتی را بر جوامع منطقه تحمیل کرده است. باآنکه غرب آسیا برخوردار از مجموعه‌ای از منابع درآمدی اعم از نفت و گاز و ظرفیت‌های گردشگری و شاهراه‌های ارتباطی و غیره است اما از توسعه‌نایافتگی مزمن در رنج است. ثروت منطقه به دلیل ناامنی قابلیت سرمایه‌گذاری در منطقه را ندارد و عموماً سر از بانک‌ها و بازارهای غربی درمی‌آورد.
به گزارش بانک جهانی در حال حاضر بیش از 4 هزار میلیارد دلار از درآمدهای کشورهای عربی تولیدکننده نفت فقط در کشور امریکا سپرده گزاری شده است. ثروتی عظیم که می‌تواند هزینه بسیاری از طرح‌های تولیدی و پژوهشی و علمی و حتی کمک‌های بلاعوض 4 میلیارد دلاری سالانه به اسرائیل را تأمین کند.
اگر تنها از همین زاویه به موجودیت اسرائیل و آسیبی که این هویت جعلی بر کل جوامع منطقه وارد می‌کند، نگاه کنیم، باید نگاه دقیق و هوشمندانه امام خمینی (ره) را ستایش کنیم که اسرائیل را یک «غده سرطانی» معرفی کرده و بر ضرورت «محو اسرائیل از صفحه روزگار» تأکید کرده است و همچنین با اعلام روز جهانی قدس درواقع یک فراخوان جهانی برای نابودی این غده سرطانی داده است تا همان‌طور که خود اظهار امیدواری کرده است روز جهانی قدس موجب شود تا مستضعفین جهان گرد هم‌آیند و یک حزب جهانی برای حل مشکلات جهانی تشکیل دهند. درواقع امام خمینی (ره) با ابداع روز جهانی قدس، اندیشیدن به جهان بدون اسرائیل، بدون صهیونیسم و بدون استکبار و استعمار را به جهانیان پیشنهاد داده است. راز روند رو به رشد مخالفت با اسرائیل و گرامیداشت روز جهانی قدس را باید در احساس لذت فراگیر اندیشیدن به جهان بدون اسرائیل و استکبار دانست.
دکتر محمدحسین نیکنام
هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران


نظرات کاربران
کد امنیتی