1399/11/11
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سید علیرضا تراشیون: اولین اصل تربیت عبادی، اصل تدریج است
به همت مدیریت امور روحانیون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، نهمین جلسه از کارگاه «نقش تربیتی در خانواده و دانشگاه» ویژه دانشجویان و ائمه جماعات دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سید علیرضا تراشیون: اولین اصل تربیت عبادی، اصل تدریج است

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، نهمین جلسه از کارگاه «نقش تربیتی در خانواده و دانشگاه» با موضوع (راه کارهای تشویق فرزندان و خانواده به نماز) ویژه دانشجویان و ائمه جماعات دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران از ساعت 14 روز چهارشنبه 8 بهمن 99 به‌صورت مجازی و بر بستر اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سید علیرضا تراشیون، مشاور امور خانواده ضمن عرض تسلیت به مناسبت وفات حضرت ام البنین سلام الله علیهم، گفت: ما 3 نوع تربیت داریم؛ اعتقادی، عبادی و اخلاقی.
وی در ادامه گفت: اولین اصل تربیت عبادی، اصل تدریج است. روایتی است که می فرماید: «وقتی فرزندان شما به سن 3 سالگی رسیدند، به آنها بگویید که هفت بار بگویند: لا اله الا الله. و چون به سن 3 سال و 7 ماه و 20 روزگی رسیدند، هفت بار بگویند: محمد رسول الله صلی الله علیه و آله. به سن 4 سالگی که رسیدند، هفت بار بگویند: صلی الله علی محمد و آله. به سن 5 سالگی که رسیدند، دست راست و چپ را به آنها یاد بدهید و بگویید: رو به قبله سجده کنند. به سن 6 سالگی که رسیدند، سجده و رکوع را به فرزندان خود یاد بدهید. در 7 سالگی هر مقدار از وضو و نماز را که بلدند انجام دهند و در نه سالگی نماز را بطور کامل آموزش دهید که بخوانند». اصل تدریج آموزش نماز در این روایت، مشهود است.
ایشان اظهار داشت: نحوه آموزش نماز در کودکی به دو صورت، آموزش مستقیم (از طریق فیلم، صوت، کتاب، شعر، قصه و...) و آموزش غیر مستقیم (اینکه پدر و مادر نماز بخوانند و فرزند ببیند، و یا اینکه فرزند را به نماز جماعت یا نماز جمعه ببرند، و یا اینکه از نمازخوان ها تعریف کنند و...) می باشد.
وی در ادامه گفت: نگاه فرزندان را از خردسالی به نماز توسط تداعی کننده های مثبت، تقویت کنیم و یا حداقل تضعیف نکنیم. مثل اینکه مادر به دخترش بگوید: اگر دست به چادر نمازم بزنی ناراحت می شوم؛ این رفتار تخریب کننده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر تراشیون اظهار داشت: نباید در نماز، به فرزندان خود سخت بگیریم، چون سخت گیری در نماز موجب زدگی می شود. خود را در دوگانه سختگیری و رها کردن قرار ندهیم. بین این دو روش، صدها روش وجود دارد.
مشاور امور خانواده در ادامه راهکارهای تشویق به نماز را اینطور برشمرد: استفاده از جایزه، ایجاد مکان عبادت در محیط خانه، استفاده از گروه های هم سال، بردن فرزندان به محیط های عبادی مانند: مساجد، نماز جمعه، زیارتگاه امام زاده ها و...
وی در خاتمه گفت: تقویت انس و الفت با اعتقادات در تربیت عبادی فرزندان، یکی از امور خیلی مهم است. ساختن هویت عبادی نتیجه انس دادن فرزندان با اعتقادات است.


نظرات کاربران
کد امنیتی