1400/09/23
برگزاری مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در مسجد دانشگاه تهران
به همت هیئت ثارالله بسیج دانشجویی، مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.
برگزاری مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در مسجد دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشای روز دوشنبه 22 آذر 1400 در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضازاده، به سیره و شاخصه های مکتب فاطمی در بعد های مختلف حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها پرداخت و گفت: یکی از مهمترین مسائل شناخت اهل بیت، خصوصاً حضرت زهرا (سلام الله علیها) زیارت نامه های این بزرگواران می باشد، تمامی ابعاد شخصیت حضرت زهرای اطهر(سلام الله علیها) برای ما دانشگاهیان و دانشجویان بسیار مهم است و باید به آن ها توجه جدی داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت خطبه فدکیه گفت: در منابع معتبر روایی ما، خطبه فدکیه جایگاه مقدس و گرانقدری دارد، تا جایی که تمامی ائمه صلوات الله علیهم اجمعین به فرزندانشان می فرمودند حتما این خطبه را حفظ کرده و با اعماق وجودشان مفاهیم و نکات این خطبه را درک کنند. ائمه اطهار، فرزندانشان را فقط به حفظ دو کتاب سفارش کردند، یکی قرآن و دیگری خطبه فدکیه بوده، که این مسئله اهمیت خطبه فدکیه را متصور می شود.
ایشان در پاسخ به این سؤال که چرا حضرت زهرا فرمودند ایشان را شبانه و مخفیانه دفن کنند، گفت: چون قرائن و شواهد نشان می دهد که وصیت حضرت زهرا (س) مبنی بر دفن شبانه برای این بوده که حضرت می خواست با این وصیت، نارضایتی و ناخشنودی خود از برخی مسلمانان (به ویژه ابابكر و عمر) را اعلام نماید، چنان كه حضرت در بستر بیماری از مسلمانان شكایت نموده و فرمود «به خدا دنیای شما را دوست نمی دارم و از مردان شما بیزارم! درون و بیرونشان را آزمودم و از آنچه كردند ناخشنودم!‌... نفرین بر این مكّاران... وای بر آنان! چرا نگذاشتند حق (ولایت امام علی علیه السلام) در مركز خود قرار یابد و خلافت بر پایه های نبوت استوار ماند؟» امیرالمؤمنین با عمل به این وصیّت، اذهان جامعه را دچار شك و تردید كرد و مشروعیت خلیفه را زیر سؤال برد، همچنین مظلومیت زهرا (سلام الله علیها) را بیشتر آشكار ساخت.
ایشان در ادامه اظهار داشت: در مخفی ماندن قبر حضرت زهرا 3 دیدگاه کلی بین علما وجود دارد؛ عده‌ای از علما معتقد هستند که حضرت زهرا (س) در خانه خودشان (مدینه) دفن شده اند. عده‌ای دیگر از علما معتقدند حضرت زهرا (س) در قبرستان بقیع دفن شده اند و عده‌ای دیگر از علما معتقدند که حضرت زهرا (س) در فاصله ی بین قبر و منبر پیامبر اکرم (ص) دفن شده اند.

در ادامه این مراسم با ذکر مصیبت و مدیحه سرایی ذاکر اهل بیت، عبادی، دانشجویان به عزاداری پرداختند.


نظرات کاربران
کد امنیتی