1400/10/13
حجت الاسلام والمسلمین سید قریشی: آخرت گزینی سردار سلیمانی و داشتن درک درستی از زندگی باعث شد تا خداوند به ایشان ارج و عزتی بدهد تا نام و یادشان همواره در تاریخ جهان اسلام ماندگار بماند
مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار سرافراز، شهید حاج قاسم سلیمانی، روز یکشنبه 12 دی 1400 در سالن آمفی‌تئاتر ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید قریشی: آخرت گزینی سردار سلیمانی و داشتن درک درستی از زندگی باعث شد تا خداوند به ایشان ارج و عزتی بدهد تا نام و یادشان همواره در تاریخ جهان اسلام ماندگار بماند

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار سرافراز، شهید حاج قاسم سلیمانی روز یکشنبه 12 دی 1400 از ساعت 12:30 با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر مجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد، شمشادی، خبرنگار ایران در سوریه، مدیران، معاونین و همچنین پیش‌کسوتان عرصه جهاد، جانبازان، خانواده شهدا و ایثارگران و هم‌رزمان و اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سالن آمفی‌تئاتر ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر قناعتی، بابیان اینکه غم شهادت سردار سلیمانی هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود، گفت: برخی می‌گویند خروجی این انقلاب چیست؟ در پاسخ باید بگوییم اگر این انقلاب یک انسان ارزشمند همچون قاسم سلیمانی را تربیت‌کرده باشد توانسته به جهانیان، تراز انسانیت را نشان دهد. جهان پیشرفته‌ای که تراز انسانیت را گم‌کرده است.
وی در پاسخ به این پرسش که تراز انسانی انقلاب اسلامی چیست؟ گفت: انسان تراز انقلاب، انسانی موحد است که همه چیز را در خدا می‌بیند و همه وجودش خداست. سردار سلیمانی عامل به این امر بودند و همین باعث شد که این‌گونه تأثیرگذار باشند.
رئیس دانشگاه شجاعت، مهربانی، فداکاری، حساسیت به حق‌الناس و فقرا را از ویژگی‌های سردار سلیمانی برشمرد و گفت: سردار سلیمانی هم سفیر بودند و هم اقتصاددان و قبل از به شهرت رسیدن، مراحل رشدی را طی کردند که بی‌نظیر بود و به یکی از ارکان نظامی کشور در کربلای پنج و سپاه قدس تبدیل شد و نقش مهمی در حل مسائل تحریم‌ها داشت.
وی با بیان اینکه مراسم تشییع سردار سلیمانی، بزرگ‌ترین تشییع تاریخ بشر بود گفت: اکنون سردار سلیمانی رفته ولی راه ایشان و مسئولیت ما باقی‌مانده که مسئولیت بسیار سنگینی است، هر کس در هر جایگاهی که هست باید کار درست انجام دهد و کار انجام‌نشده باقی نگذارد. چراکه از نکرده‌هایمان هم می‌پرسند.
وی، در پایان سخنان خود، با اشاره به نقش مهم دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌ عنوان نماد آموزش عالی کشور گفت: باید دست‌به‌دست هم دهیم و با ایده و برنامه، دانشگاه را به جایگاه بهتری برسانیم. هرچند دوری از سردار سلیمانی سخت است اما امیدوارم خداوند توفیق دهد در مسیر ایشان و در راه خودسازی و پاک‌سازی خود قدم برداریم و برای حفظ و افزایش ارزش‌های خود تلاش کنیم.

در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر مجید سیدقریشی مسئول نهاد در دانشگاه، با اشاره به آیه 16 سوره نحل «وَعَلَامَاتٍ وَبِالنَّجْمِ هُمْ یَهْتَدُونن - و نشانه‌هایی در زمین مانند کوه‌ها و دریاها و رودها و جنگل‌ها مقرر داشت و آنان به ستارگان در شب‌ها هدایت یابند.» گفت: در قرآن کریم آمده که ما برایتان علامت‌هایی ازجمله ستارگان و کوه‌ها و دریا و... قرار دادیم تا به‌واسطه‌ی راهنمایی آنان، بتوانید راه درست را به‌خوبی تشخیص دهید. ائمه معصوم (ع) می‌فرمایند که ما همان ستاره‌ها و راهنماها هستیم. ما می‌توانیم مالک‌اشترها و تمام کسانی را که راه حضرت علی (ع) را می‌روند هم جزو همان ستاره‌ها قرار دهیم منتها هرکسی نمی‌تواند این ستاره‌ها را شناسایی کند، چراکه باید ستاره‌شناس بود تا بتوان ستاره را شناسایی کرد.
وی در ادامه با اشاره به متن وصیت‌نامه شهید سلیمانی، ویژگی‌های سردار سلیمانی را تشریح کرد و گفت: در تاریخ جهان اسلام به تعداد انگشتان دست، انسان‌هایی همچون شهید سلیمانی، به‌خاطر ویژگی‌هایی که پیدا کرده بود ظهور کرده و ستاره آسمان عرصه‌ی خود شدند؛ معشوق بودن یکی از ویژگی‌های ایشان بود. وصیت‌نامه ایشان، نشان می‌دهد که با عارف بزرگی روبرو بودیم که همه وجودش از خدا بود. دل سوزان، روح همواره عاشق و درخواست خالصانه ایشان از خداوند برای پذیرفتن وی، سردار سلیمانی را به یک انسان برجسته تبدیل کرد.
وی در ادامه افزود: از دیگر ویژگی‌های سردار، شکوفاشدن نامشان در عرصه‌ی خودش بود. سردار سلیمانی صیاد و شکارگر بزرگی برای دشمنان اسلام بود اما صید بسیار بزرگی هم برای خداوند بود. به‌واسطه‌ی شکوفاشدن نام سردار و شناخت هر چه بیشتر و بهتر مردم زمانه خودش، نسبت به عشق خالصانه و بزرگواری ایشان، ارزش شهید سلیمانی را بسیار بالاتر از سردار سلیمانی قرارداد.
وی در ادامه تصریح کرد: قاسم بودن یکی دیگر از ویژگی‌های وی بود. شما می‌دانید که حضرت علی (ع) قاسم بین بهشت و جهنم است، یعنی معیار اصلی، شخص خود حضرت علی (ع) می‌باشد. در زمانه‌ی ما نیز، سردار قاسم سلیمانی، قاسم بین حق و باطل، کفر و اسلام شد. سردار سلیمانی از فردیت خارج‌شده و به یک مکتب تبدیل‌شده است، امروزه ما قاسم سلیمانی نداریم بلکه مکتب قاسم سلیمانی داریم. سردار سلیمانی اصول و تئوری‌هایی داشت که او را به مکتب تبدیل کرد تا ازاین‌پس قاسم سلیمانی‌های بسیاری در کشورمان داشته باشیم و تربیت کنیم. سردار سلیمانی انسانی بود که فلسفه‌ی زیستن را درک کرده بود و زیستن خود را در این دنیا معنا نکرده بود، چراکه می‌دانست انسان برای این دنیا نیست بلکه دنیا برای انسان است، او جهان نمی‌خواست چراکه او به دنبال جهانبان می‌گشت فلذا تمامی حرکاتش را برای رسیدن به محبوب و معشوقش انجام می‌داد و عاشقانه به دنبال خدا بود تا به آن رسید.
مسئول نهاد در خاتمه گفت: آخرت گزینی سردار سلیمانی و داشتن درک درستی از زندگی باعث شد تا خداوند به ایشان ارج و عزتی بدهد تا نام و یاد ایشان همواره در تاریخ جهان اسلام ماندگار بماند.

در ادامه مراسم، حسن شمشادی خبرنگار ایران در سوریه، خاطرات سردار سلیمانی را یادآوری کرد و گفت: ایشان ده‌ها ویژگی برجسته داشتند که هنوز پس از گذشت دو سال بسیاری از آن‌ها گفته نشده است. یکسان بودن حرف و عمل حاج قاسم بود که ایشان را این‌گونه محبوب کرد و هرکس در هر جایگاهی که هست می‌تواند همانند او مرد مردم‌دار میدان یا زن مردم‌دار میدان باشد، در غیر این صورت، باقی فقط حرف است و عمل نیست.

در پایان، پس از اجرای گروه سرود وصال، غزل‌سرایان، سروده‌های خود در وصف سردار سلیمانی را خواندند و از جهادگران مقابله با کرونا با اهدای هدیه، قدردانی شد.


نظرات کاربران
کد امنیتی