1401/01/31
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر معصومی: باید با ادبیات نوین و قالب‌های جذاب در دنیای امروز، در بیان مطالب دینی و اخلاقی استفاده کنیم
دومین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت ماه مبارک رمضان و با عنوان بایسته‌های تمدن، روز دوشنبه 29 فروردین 1401، در سامانه اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر معصومی: باید با ادبیات نوین و قالب‌های جذاب در دنیای امروز، در بیان مطالب دینی و اخلاقی استفاده کنیم

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز دوشنبه 29 فروردین 1401، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر جمشید معصومی، در دومین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان، با عنوان بایسته‌های تمدن نوین اسلام، جامعه عربستان را بسیار عقب‌مانده و جاهلی عنوان کرد و گفت: اسلام این قابلیت را دارد تا چنین جامعه‌ای را به‌گونه‌ای تعالی و رشد دهد که می‌تواند تمدن‌های دیگر را شکست دهد و قرن‌ها در عرصه سبک زندگی بشر و تمدن‌ها میدان‌داری کند. به‌گونه‌ای که خود غربی‌ها تمدن امروزه خود را ناشی و برگرفته از تمدن اسلام می‌دانند.

ایشان در ادامه با اشاره به افول و ازبین‌رفتن تمدن بزرگ اسلامی با آن هیمنه و شکوه، به بیان نظر شیعه پرداخت و اظهار داشت: شیعه علت این واقعه را خروج مفسرین اصلی دین، یعنی امامان معصوم از چرخه اثرگذاری بر اجتماع و افتادن دین به دست افراد شرور یا افراد معمولی می‌داند. ظهور بنی‌امیه و بنی‌عباس باعث شد که جامعه دچار افول در عرصه‌های اجتماعی، عدالت اجتماعی و... شود. جامعه با کفر می‌تواند پابرجا بماند اما با ظلم قطعاً سقوط خواهد کرد. اکنون متمدن نیستیم اما ظهور و بروزی از تمدن را داریم و در جهت تمدن‌سازی در حال حرکت هستیم.
ایشان در ادامه به بیان ویژگی‌ها و بایسته‌های تمدن نوین اسلامی پرداخت و اظهار داشت: نیاز به بازشناخت اسلام بسیار مهم بوده و مواجهه انسان با دین و قرآن بسیار حائز اهمیت است. باید دید پیامبر (ص) چگونه توانست در جامعه عقب‌افتاده آن روز این‌گونه تمدن ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: باید با ادبیات نوین و قالب‌های جذاب در دنیای امروز، در بیان مطالب دینی و اخلاقی استفاده کنیم. شناخت دنیای امروز، نیازها و ذائقه نسل امروز، مسائل و مشکلات و معماری دنیای امروز از اولویت‌های ضروری است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر معصومی در پایان با اشاره به روش‌های سید جمال‌الدین اسدآبادی در استفاده از روزنامه در بیان مطالب و گسترده شدن دایره مخاطبان، از او به‌عنوان الگویی مناسب برای استفاده از فضای رسانه و امکانات روز در انتشار مفاهیم دینی نام برد.


نظرات کاربران
کد امنیتی