1398/02/31
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر متوسل: عبودیت یعنی اینکه انسان عبد مطلق خدا باشد
به همت مدیریت هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه دانش‌افزایی استادان با موضوع تفسیر قرآن کریم ویژه ماه مبارک رمضان در دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر متوسل: عبودیت یعنی اینکه انسان عبد مطلق خدا باشد
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت 11 روز دو‌شنبه، 30 اردیبهشت 98 با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.
در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر متوسل، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه، با مطرح کردن موضوع هدف خلقت انسان، اظهار داشت: خدایی که ما را خلق کرده، برای آفرینش ما هدفی داشته و ما باید ببینیم چقدر در مسیر آن هدف تلاش و حرکت می‌کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: روشن‌ترین و صریح‌ترین آیه‌ای که این موضوع را بیان می‌کند، آیه 56 سوره ذاریات «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ - و جن و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا بپرستند» است که در بررسی این آیه اولین نکته که باید به آن توجه کنیم این است که این آیه به هدف خلقت انسان اشاره می‌کند، نه به اینکه خدا از خلقت انسان چه هدفی داشته است.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه در ادامه افزود: نکته دوم اینکه، ما فکر می‌کنیم عبادت فقط نماز و روزه است درحالی‌که هدف خلقت باید همه ابعاد وجودی ما را در نظر بگیرد؛ پس بر این اساس عبادت در فرهنگ دینی دو وجه دارد؛ یکی، عبادت به مفهوم خاص، یعنی انجام اعمال عبادی تعریف‌شده‌ی دینی و یک معنای عبادت به مفهوم عام، یعنی عبودیت، یعنی بنده خدا بودن که این وجه تمام ابعاد زندگی انسان را در برمی‌گیرد.
وی افزود: عبودیت یعنی اینکه انسان عبد مطلق خدا باشد. برای خودش در مقابل خدا، هیچ حقی قائل نباشد و اینکه همیشه خود را بدهکار خدا بداند، یعنی هرچه که دارد از خداست.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر متوسل در پایان با اشاره به آیه 119 سوره مائده «رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا - خدا از آنان خشنود است و آنان [نيز] از او خشنودند» اظهار داشت: اگر به واژه «رضایت الهی» توجه کنیم، مفهومش این است که کسی مورد رضایت خداست که او هم در زندگی به دنبال جلب رضایت خدا باشد.


نظرات کاربران
کد امنیتی