1398/06/31
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: استادان دانشگاه باید خودشان را متولی مسائل فرهنگی بدانند
مسئول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه در جلسه شورای آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی بر تلفیق مسائل فرهنگی با امور آموزشی و پژوهشی تأکید کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: استادان دانشگاه باید خودشان را متولی مسائل فرهنگی بدانند
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و به نقل از روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر مجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه روز سه‌شنبه 26 شهریورماه 98 با حضور در جلسه شورای آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی با اعضای هیئت‌رئیسه و اعضای شورای آموزشی دیدار کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی با ابراز امیدواری از مقبولیت فعالیت‌های دانشکده در نظر خداوند متعال، با اشاره به خاطرات مانده در ذهن 100 بیمار تهرانی از دوره کما در کتاب «آن‌سوی مرگ» نوشته جمال صادقی گفت: عالم ما طوری طراحی‌شده است که چیزی در آن گم نمی‌شود و اگر جایی تلاشی کردید، حرفی زدید، لبخندی زدید و یا غصه‌ای خوردید نتیجه آن را حتماً خواهید دید.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در ادامه از وجود تمدن اروپا و تمدن اسلام به‌عنوان دو تمدن زنده از میان هفت تمدن موجود در دنیا سخن گفت: تمدن اسلام به رهبری تهران زنده است و این تمدن حرف‌هایی برای گفتن دارد که تمدن غرب دیگر ندارد. پایه‌های تمدنی به‌شدت در حال شکل‌گیری است و این تمدن جهان را خواهد گرفت. جهان اسلام به‌وسیله ایران دارد متحد می‌شود. ایران به‌شدت درزمینهٔ علم پیشرفت می‌کند و حرف‌های نو می‌زند.
وی افزود: ایران غنای فرهنگی بزرگی در پس خود دارد، هم وحی دارد که برخلاف باقی کشورها تحریف‌نشده است و هم مردم هوشیار و پتانسیل‌های بزرگ منطقه‌ای منحصربه‌فرد دارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه از تغییر و انقلاب، ساختار سازی، دولت سازی، جامعه سازی و تمدن اسلامی به‌عنوان گام‌های تمدن سازی نام برد و گفت: ما از قرن چهارم هجری به بعد بزرگ‌ترین تمدن جهانی را داشته‌ایم و چهار تا پنج قرن طلایه‌دار تمدن جهانی بوده‌ایم.
وی تصریح کرد: ما داریم گام‌های تمدنی را برمی‌داریم؛ یکی از مؤلفه‌های اصلی این تمدن علم و توانمندی در علم است. ما هر مقدار در حوزه دانش و به‌روز شدن در جهان سرآمد باشیم داریم پایه‌های تمدنی را برمی‌داریم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی ایجاد باور رسیدن به تمدن را یکی از مؤلفه‌های کارهای فرهنگی دانست و بر تلفیق آموزش و فرهنگ تأکید کرد و گفت: فرهنگ نباید از آموزش جدا شود؛ درگذشته در دانشگاه‌ها مسائل فرهنگی از آموزشی جداشده بود. مسائل فرهنگی با آموزش انجام می‌شود، آن چیزی که فرهنگ را شکل می‌دهد در آزمایشگاه و در کلاس درس اتفاق می‌افتد؛ ما اشتباه کردیم کار فرهنگی را از آموزشی جدا کردیم. در آموزش و پژوهش باید فرهنگ‌سازی کنیم.
وی تصریح کرد: تنها شش تا هفت درصد دانشجویان در کارهای فرهنگی دانشگاه شرکت می‌کنند؛ این نشان می‌دهد فرهنگ‌سازی با برگزاری دو تا همایش اتفاق نمی‌افتد. فرهنگ با پوستر زدن و برگزاری جلسه فرهنگی شکل نمی‌گیرد. بیش از آن چیزی که به کلیشه‌های فرهنگی فکر کنیم باید به خروجی‌های فرهنگی فکر کنیم. کار فرهنگی این نیست که برای همه نسخه واحد بپیچیم. ما می‌خواهیم همه را رد یک قالب بیاوریم و احساسات آن‌ها را در نظر نمی‌گیرم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی بر رودررو بودن کار فرهنگی تأکید کرد و گفت: اساتید مسئول کار فرهنگی و تربیت دانشجویان هستند و ما بیشتر ازآنچه کار فرهنگی به دانشجویان می‌آموزیم، باید به اساتید یاد دهیم.
وی افزود: استاد دانشگاه باید خودش را متولی مسائل فرهنگی بداند. امسال 260 نفر وارد دانشکده شما می‌شوند؛ چه کسی این دانشجو را تحویل می‌گیرد؟ کسی مسئول این بچه نیست. چیزی که درگذشته داشتیم شاگرد پروری و دانشجو پروری بود که در شکل جدید برداشته‌شده است. قبلاً استاد به خوابگاه دانشجویان می‌رفت و ایجاد علاقه می‌شد و استاد از دانشجو مراقبت می‌کرد. این 260 نفر باید بین اساتید تقسیم شوند؛ استاد دانشجو را بشناسد و شرایطش را بداند و ارتباط دوستی و پدر و مادری داشته باشد و دانشجو احساس کند کسی را دارد که مراقب اوست.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی بر حفظ حرمت دانشجویان تأکید کرد و گفت: دانشجو باید محبت ببیند؛ نباید تحقیر شود، نباید شخصیت انسانی‌اش از بین برود؛ دانشجوی پرستاری که تحقیرشده است، چطور می‌تواند محبت کند. برای داشتن تمدن باید انسان آزاده داشته باشیم، انسان باید آزاده بزرگ شود.
وی همچنین بررسی نقاط قوت و ضعف و شناخت ایرادهای موجود در حوزه فرهنگ و آموزش را حائز اهمیت دانست و خواستار تحلیل وضعیت از سوی اساتید شد.
او در پایان از اساتید دانشگاه خواست تا با حضور در پیاده‌روی اربعین از کرامت‌های این سفر معنوی آگاه و بهره‌مند شوند.
پیش از سخنان مسئول نهاد، دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی ضمن خوشامدگویی به حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه از حضور وی در دانشکده پرستاری و مامایی ابراز خرسندی کرد.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی شمار دانشجویان دانشکده با احتساب ورود 260 دانشجوی کارشناسی در مهرماه سال جاری را معادل 1500 نفر عنوان کرد.
وی همچنین تعداد دانشجویان بین‌الملل دانشکده را نیز 60 نفر از 12 کشور دنیا بیان کرد و از احتمال افزوده شدن 50 دانشجوی بین‌المللی از کشور عراق و دانشگاه کربلا، دانشگاه وابسته به آستان مقدس حضرت امام حسین (ع)، خبر داد.
دکتر نیکبخت نصرآبادی با اشاره به سابقه آکادمیک 73 ساله دانشکده پرستاری و مامایی تهران، این دانشکده را معتبرترین دانشکده پرستاری ایران و دارای رتبه اول در بین 186 دانشکده پرستاری کشور ازنظر شاخص پژوهشی (H-INDEX) دانست.
رئیس دانشکده در ادامه فعال بودن تشکل‌های دانشجویی و شورای صنفی و حضور فعال آن‌ها در شورای فرهنگی دانشکده را از نقاط قوت دانشکده در زمینه‌های فرهنگی و دانشجویی دانست.
راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی نیز از دیگر اقداماتی بود که رئیس دانشکده پرستاری و مامایی نوید داد و گفت: برای اولین بار کرسی‌های آزاداندیشی در دانشکده مطابق آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی راه‌اندازی و دبیر آن نیز منصوب شد و در آبان ماه اولین جلسه آن برگزار می‌شود.
دکتر نیکبخت نصرآبادی با قدردانی از حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیرعلی پور رابط نهاد نمایندگی رهبری در دانشکده ارتباط خوب و مثبت وی با اساتید، کارکنان و به‌طور خاص تشکل‌های دانشجویی را از نقاط قوت وی دانست.
او همچنین بر تمرکز دانشکده بر ارتقای اخلاق و تعهد حرفه‌ای و حجاب و عفاف تأکید و از فعالیت‌های معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده در این زمینه‌ها و ارتباط مستقیم و مثبت دکتر سادات حسینی با تشکل‌های دانشجویی تقدیر کرد.
دکتر شهرزاد غیاثوندیان، مدیر امور آموزشی دانشگاه و دبیر نشست‌های هم‌اندیشی اساتید نیز گزارشی کوتاه از نیازسنجی از اساتید و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مطابق با نیازهای اساتید و جامعه و همسو با خط‌مشی و نظرات دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ارائه داد.
دکتر اکرم سادات حسینی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده سرآمدی در مطالعات بین‌رشته‌ای و وجود گروه اخلاق را از نقاط قوت دانشکده دانست.
تعداد بالای دانشجویان، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو و مشکلات آموزشی دانشجویان در بالین و کار با تیم درمانی نیز ازجمله مشکلات و دغدغه‌هایی بود که از سوی دکتر سیده طاهره میرمولائی، مدیر گروه آموزشی مامایی و بهداشت باروری مطرح شد.
دکتر زهرا روددهقان، دبیر کرسی‌های آزاداندیشی دانشکده نیز از راه‌اندازی کرسی آزاداندیشی پیرو فرمایش مقام معظم رهبری سخن گفت و آن را فرصتی برای ارائه آزادانه افکار دانست و گفت: رشته‌های پرستاری و مامایی رشته‌های بالینی و انسانی هستند و با توجه به ارتباط‌هایی که در رشته‌های پرستاری و مامایی با رشته‌های حقوق و فقه وجود دارد؛ برگزاری این کرسی‌ها فرصتی برای ایجاد ارتباط بین رشته‌های مختلف و حوزه و دانشگاه خواهد بود.

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان

نظرات کاربران
کد امنیتی