1396/03/29
نهضت تفسیر رمضان 1438/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری به بیان تفسیر سوره زمر پرداخت
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1438، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه دانشکده پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز چهارشنبه 24 خرداد 96 در نمازخانه دانشکده پزشکی برگزار شد.

در این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، به تفسیر سوره زمر پرداخت و گفت: سوره زمر به معنای گروه و جماعت است؛ در این سوره دو بحث قیامت و عظمت خدا مطرح شده است.

ایشان در ادامه اظهار داشت: دو اصطلاح بیان شده، یکی بحث تنزیل و دیگری انزال کتاب قرآن است. قرآن کریم در دو حالت بر پیامبر نازل شده است. یکی تنزیل به معنی تدریجی، آیه به آیه و یا در مناسبت های مختلف و دیگری انزال است، همانطور که در سوره قدر می خوانیم قرآن به صورت جامع در شب های قدر بر پیامبر نازل شده است. بحث تدریج که ما خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، این است که قرآن در مدت 23 سال بر پیامبر نازل شده و خود پیامبر تمام قرآن را نظارت داشتند که کاملاً جمع آوری شده و مکتوب باشد.

وی تصریح کرد: حقانیت دیگر قرآن کریم، عدم تجدد آن است، یعنی در این 1400 سال قرآن فقط یک نسخه بوده و مانند دیگر کتب نسخه های متعدد ندارد. سومین دلیل حقانیت قرآن، عدم تحریف آن است. خدا فرمود ما قرآن را نازل کردیم، خودمان هم آن را حفظ می کنیم. نکته سوم که عنوان می شود این است که در سوره مائده می فرماید: «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا» یکی از آیات بسیار متقن در بحث ائمه اطهار(علیه السلام) است که وقتی خداوند، ائمه را برای جانشینی پیامبر(ص) برگزید، کفار از تحریف قرآن ناامید شدند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری در ادامه گفت: نکته چهارم اینکه تنها کتابی است که می توان به آن استناد تاریخی متقن و استوار کرد. به محض اینکه قرآن نازل می شد مکتوب می کردند. پیامبر(ص) 6 نفر را انتخاب کرده بودند به عنوان کاتبان وحی و سرگروه این کاتبان حضرت علی(علیه السلام) بود.

ایشان در پایان خاطر نشان کرد: ما باید از این کتاب آسمانی که خداوند به عنوان کمک و راه گشای مشکلات برای ما فرستاده نهایت استفاده را ببریم.