1396/04/03
نهضت تفسیر رمضان 1438/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی: دستورات خدا برای رشد انسان است
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1438، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه معاونت غذا و دارو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز چهار شنبه 24 خرداد 96 در نمازخانه معاونت غذا ودارو برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین موسوی  به تفسیر  آیاتی از قرآن کریم پرداخت و گفت: سوره علق یک تشابه و تناسبی با سوره قدر دارد. در سوره علق اولین نزول قرآن (نزول اجمالی و بسیط) را که در شب قدر بود بیان می کند. در شب قدر آیه ای نازل نشد، چون آیه صورت تفصیلی قرآن است، بلکه تمام قرآن به صورت جمعی- که در آنجا کلمه و آیه ای وجود نداشت- و در واقع روح قرآن بر پیامبر اکرم نازل شد.

وی در ادامه گفت: «اقراء باسم ربک الذی خلق»،  اولین آیه قرآن است که در قرآن به صورت تفصیلی، یعنی پیکر و لفظ قرآن هم به صورت کلمه به کلمه و جمله به جمله و آیه به آیه، بر پیامبر نازل شده است.

وی در ادامه اظهار داشت: قرائت در جایی است که متنی در کار باشد، یعنی امری که مکتوب است یا صلاحیت کتابت دارد در کار باشد. اولین و مهمترین کلمه ای که قرآن به آن دستور داده است خواندن است.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که دستورات خدا برای رشد انسان است، گفت: معنای علقه خون بسته نیست.  ماده علق و علقه همان ماده تعلق است و معنایش وابستگی است. مثل چسبیدن زالو. قرآن می گوید بعد از نطفه علقه می شود معنایش این است که نطفه در جایی قرار می گیرد و در آنجا می چسبد. مرحله نطفه بودن مرحله تحرک و سیلان است. یعنی آن وقتی است که هنوز هسته اصلی به وجود نیامده، بلکه نیمی از آن هسته است که همان نطفه مرد است . علقه بودن مرحله ای است که نطفه به یک نقطه تعلق پیدا می کند و وابسته می شود و در یک جا قرار می گیرد و شروع می کند به رشد کردن و آن همان مرحله ای است که نطفه جنس نر و نطفه جنس ماده مجموعا یک واحد را تشکیل می دهند.